Monday 15 July 2013

Domečky pro panenky z Essexu – část čtvrtá Poprvé publikováno 20.08.2012

Po odbočce v minulém příspěvku, kdy jsem nastínila pozadí melodramatického příběhu domu, který se nyní zcela jasně stane baletní školou, se vše vrací k normálu. 


Proto je načase podívat se na, jak vypadá dům č. 5, z kterého jsem Vám doposud ukázala jenom malinký kousíček - a zde jej máte:



Na obrázku nahoře vidíte pohled zepředu a napravo je obrázek ze strany, který jsem vyfotila, když si domeček seděl v bezpečí auta mezi svými bližními.

Opět je poměrně velký, rozhodně je to měřítko
jedna ku dvanácti. 


Otevírá se na třech místech, což je vždycky lepší než jenom zepředu, protože pak máte mnohem větší flexibilitu, co s ním. Střecha se dá zvednout a odkryje se Vám pohled na dvě velké, hrázděné místnosti rozdělené stěnou a dveřmi. Výrobci domů pro panenky se často domnívají, že obyvatelé domů nejenom umí létat z patra do patra, ale často je též nutí procházet zdmi! Tudíž je báječné, že tento domeček má jak dveře, tak schody. A poměrně hezké dveře a schody. 




Ve spodním patře jsou opět dvě místnosti rozdělené "dubovými" dveřmi. Zde vidíte pouze jeden z pokojů; druhý pokoj je trošku menší a samozřejmě tam nejsou žádné schody, které vedou nahoru.

Domeček je dobře postavený, pocitově je velmi hezký, a když se otevře, tak vypadá následovně:




Jakmile jsme je vyndaly z auta, tak nás s dcerou napadlo "statek", a co víc statek někde v cizině. Mně napadlo Dánsko či severní Německo, jí napadly Čechy. Musím to trochu prozkoumat, než se rozhodneme, do jaké země jej zasadíme. To je něco, co mne na tomto koníčku nesmírně baví. Když jsem dělala japonský bungalov, tak jsem se toho tolik dověděla o tom, jak Japonci vůbec žijí…a jednoho dne se chystám též na koloniální bungalov kdesi v Africe či Indii. Zatím je tento domeček natřen otřesnou oranžovou barvou a vypadá odporně. Avšak též na něj dojde!

A nyní ještě další letmý pohled na poslední domeček z mého úlovku v Essexu. Z toho mám asi radost naprosto největší…



Ano, je to opět hrázděný domeček, ale počkejte, až jej uvidíte!

Děkuji, že jste dnes navštívili Cestininy domečky pro panenky a doufám, že se mnou zůstanete na mé cestě směrem k vlastnímu muzeu.  


No comments:

Post a Comment